HTML

NyuszMousse konyhája

Receptek a családtól és profiktól saját ízlés szerint készítve.

myTaste

Osszesrecept.hu

Sütés-főzés hagyományos és reform módon

2013.07.14. 23:10 Zaychick

Menzás élmények

Címkék: zabpehely

Az általános iskolai menzáról nem hiszem, hogy sokan tudnának pozitívan nyilatkozni - de talán egy-egy étel a mai napig is kellemes emlékeket ébreszt bennünk, akinek van olyan.

Nekem több is, de ez annak köszönhető, hogy általános iskolai élményeimet Budapesten kívül, Moszkvában és Rigában tölthettem. Itthonról csak a csokoládé öntetes piskótakocka és a vizezett tejbegríz jut eszembe. Az orosz menzáról többet is tudnék sorolni, például a hajdinakását, a zabkását, a blinit, a tejlevest...

Kint nem csak a menza volt jobb, de az iskolai közösség is - sajnálom, de így van. Érdekes, mert kint nyugatról jött gyereknek számítottam és mégsem közösítettek ki, sőt segítettek beilleszkedni - csodás évek voltak, ezúton is köszönöm Nekik! Itthoni élményeket meg hagyjuk, biztosan szükséges volt az a sok negatív tapasztalat a jellemfejlődésemhez. Így azt hiszem, nekik is köszönöm!

De kicsit elkanyarodtam a menzától, íme itt az egyik kedvencem: a zabkása! Egészségünkre!

 DSCF1582.jpg

Hozzávalók (2 személyre):

2 bögre tej

1 bögre zabpehely

1,5 tk nádcukor 

csipet só

Elkészítés:

Egy lábosban feltesszük a tejben elkevert zabpelyhet főzni. Hozzáadjuk a cukrot és a sót.

Célszerű végig kevergetni, ha már elkezd besűrűsödni levesszük a tűzről és lefedjük.

Kb. 10 perc múlva fogyasztható.

Tálalhatjuk lekvárral, kakaós öntettel, fahéjjal, kompóttal, friss gyümölcsökkel.

Tipp: 1-1 bögre vizet és tejet, illetve cukorpotlókat is használhatunk, ha túl magasnak ítéljük a szénhidrát mennyiségét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuszmousse.blog.hu/api/trackback/id/tr85404680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása