HTML

NyuszMousse konyhája

Receptek a családtól és profiktól saját ízlés szerint készítve.

myTaste

Osszesrecept.hu

Sütés-főzés hagyományos és reform módon

2013.05.06. 20:06 Zaychick

Mennyire zöld? Szuperzöld!

Címkék: főzelék zöldborsó

zoldborsofozelek_1.jpg
Emelje magasra a kezét, aki gyermekként önszántából és jóízűen legalább háromféle főzeléket meg tudott enni? Bátyó, tedd le a kezed! - félreértetted, nem összesen a gyermekéveid alatt :)

Nekem a zöldborsó volt talán az egyik, amit bármikor megettem. Az általam ismert klasszikushoz képest én teszek bele újhagymát, tejszínt és nem használok lisztet a sűrítéshez, hanem a hozzávalók egy részét pürésítem e céllal.

Persze vitatkozhatnánk, hogy mennyivel egészségesebb vagy diétásabb tejszínnel...csak egyszerűen finomabb :)

Kínálhatjuk fasírttal, pirított baconnel, tükörtojással, friss kenyérrel - egyszerre :)

Hozzávalók (2 személyre):

450 g zsenge zöldborsó (friss/fagyasztott)

3 szál újhagyma

3 ek olaj

200 ml víz

200 ml főzőtejszín (20%-os)

petrezselyem

só, fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajon futtassuk meg a karikára vágott hagymát, dobjuk rá a zöldborsót és kicsit dinszteljük meg (fedő alatt puhítsuk a gőzben).

Amikor már majdnem puha a borsó, hozzáöntjük a vizet és a tejszín felét. Felfőzzük.

Sózzuk, borsozzuk.

Kiveszünk a lábasból kb. 1/4-nyit és pürésítjük, majd ezzel sűrítjük a főzelékünket.

A tejszín másik felét és a felaprított petrezselymet is hozzákeverjük.

Tipp: A borsótól függ a főzési idő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuszmousse.blog.hu/api/trackback/id/tr685285159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása