HTML

NyuszMousse konyhája

Receptek a családtól és profiktól saját ízlés szerint készítve.

myTaste

Osszesrecept.hu

Sütés-főzés hagyományos és reform módon

2014.06.15. 20:13 Zaychick

Nem, nem csak a Puffin-lekvár...

Címkék: keksz vanília

...ad Neked erőt és mindent lebíró akaratot! Kedvenc gyerekkori filmünkből, a kedvenc Bátyámnak :)

 

Ez a bejegyzés kifejezetten az Ő kedvéért készült, mert a minap kérdezősködött, hogyan is készíthetne házi kekszet. A családban mindig volt - kakaó, kávé, tea, vagy tej mellé. Tehát nem csak a Puffin, hanem a keksz is übertápol :) Na meg a hagymás bab :D

Hát íme, egyszerű és nagyszerű: vaníliás keksz.

DSCF2377.jpg

Hozzávalók (kb. 50 db):

100 g szobahőmérsékletű vaj

70 g nádcukor - Naturganik Lágy sötétbarna Nádcukor (ha kevésbé szeretnénk édesen, 50 g is elég lehet)

1 vaníliarúd kikaparva (vagy 1 tk vaníliapor/őrlemény)

1 csipetnyi só

125 g finomliszt - Szabó Malom Búzafinomliszt

100 g teljes kiőrlésű liszt - Szabó Malom Teljes kiőrlésű Búzaliszt

1 tojás (külön kell majd a sárgája és a fehérje)

Elkészítés:

A vajat keverjük habosra, vagy fakanállal vagy géppel.

Először a cukrot, a vaníliát és a tojássárgáját adjuk hozzá, jól összedolgozzuk. Majd a sót és a tojásfehérjét, kb. 1 percig keverve így a masszát.

Utoljára tesszük bele a liszteket, éppen addig keverjük, amíg a liszteket teljesen beledolgozzuk.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tésztából formáljunk hengert, az átmérője kb. 2,5-3 cm-es legyen.

Tipp: Szórjunk nádcukrot a gyúrófelületre, majd hempergessük meg benne a hengerünket. Ettől nem lesz szép, inkább csak érdekes :)

Sütőfóliával bélelt tepsire helyezzük kis hézagokat hagyva a félcentis vastagságúra vágott kekszeket.

Süssük kb. 12-15 percig.

Vegyük ki a sütőből és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Dobozban tároljuk - ha el nem fogy hamarabb :) 

Tipp: Természetesen ízesíthetjük egyéb fűszerekkel is, tehetünk a tetejére aszalt szilvát, dióféléket, stb. Kihűtve csokoládéba is márthatjuk, nem fogja elrontani, az biztos :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuszmousse.blog.hu/api/trackback/id/tr486173785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása